The Red Square of Herlufsholm School

http://www.shapedscape.com/media/reviews/photos/original/ce/6a/cc/887-BB-Rode-Plads-MP-Aerial-1-92-1487860205.jpg
Posted by Steffen Sten Aps     February 22, 2017    
0   7   0   0  
Add Media
Comments (0)

Details

Design By
Breimann & Bruun / Land+
Design Year
2014
Completed Year
2015
Public
No
City
Næstved
Country
Denmark

The renovation of the Red Square, was a part of a bigger renovation plan for Herlufsholm School, in wich to honor the modern demands of education and physical activities for the students. 

The Red Square is the center of the school, and is therefore a natural gathering point. Its functions is both a passage, and a place for groups, small and big, to sit down or do different kinds of activities. 

The architects behind the project found inspiration in the river valley nearby the school. The waving shapes of the landscape, is seen in the way the tiles are placed in the square. This waving look is what makes the sitting areas and hang outs for the students. By using red tiles, the architects have also made sure, that the square will keep its name "The Red Square".

Parts of the square is filled with round shaped tiles. This is to ensure, that grass and plants can still grow in between the tiles, to give the Red Square a green environment.  

Tags

Photos

Map

Swap Start/End

Comments

Be the first to start the conversation.

Already have an account? or Create an account
 

 Print  Email

Get The Newsletter

Follow Us

Shapedscape Facebook Shapedscape Twitter Shapedscape Google + Shapedscape Pinterest Shapedscape Instagram Shapedscape Youtube